Anti blafbanden - blafband - anti blafband hond vanaf €9,95

Anti blafbanden. Blaffen afleren met een anti blafband.

Een anti blafband corrigeert de hond automatisch bij het blaffen.
Een hond blaft en is heel normaal maar overmatig blaffen kan behoorlijk storend en irritant zijn voor uzelf als uw omgeving. Excessief blaffen kan overlast veroorzaken en dient zo snel mogelijk afgeleerd te worden.
Hondenscholen hebben diverse methodes om het blaffen van een hond te minderen of af te leren echter uit ervaring weten wij dat deze methodes niet bij iedere hond werken. Als conventionele methodes niet blijken te werken dan kunt u het blaffen ook afleren d.m.v. een anti blafband.

Anti blafbanden voor kleine honden en voor grote honden.

Anti blafbanden krijgt men tegenwoordig in verschillende soorten en maten. Zo zijn er de wel bekende elektronische anti blafbanden (stroombanden/statische correctie) maar omdat vele deze banden als dieronvriendelijk zien zijn er anti blafbanden ontwikkeld die geen statische correctie afgeven maar geluid (ultrasoon), vibratie/trilling of spray. Tevens zijn er diverse combinatie banden waarbij de hond eerst een geluid krijgt als waarschuwingstoon gevolg door bv een vibratie correctie. De anti blafbanden in ons assortiment reageren op blaffen, janken en huilen. Anti blafbanden werken doorgaans automatisch maar momenteel zijn er ook anti blafbanden/trainingsbanden op de markt die zowel automatisch werken maar waarmee u de hond ook met een afstandbediening kan corrigeren op de momenten dat u dat nodig vind, de combinatiebanden.
Wellicht mag een hond wel blaffen tijdens het spelen maar mag de hond niet blaffen als de deurbel gaat. Met deze trainingsbanden kunt u tevens ander ongewenst gedrag afleren: tegen mensen opspringen, bijten in meubels, poep eten, trekken aan de riem tijdens het wandelen etc.

Is het gebruik van een anti blafband met statische correctie (stroom) verboden?
Nee, het gebruik van een anti blafband is niet verboden per 1 januari 2017. In het ontwerpbesluit van 1 juni 2016 zijn er wijzigingen aangebracht ten aanzien van het gebruik van voorwerpen om dieren te corrigeren. Hierin staat vermeld dat het gebruik van deze apparaten niet is verboden.

Enkele nieuwsberichten over het gebruik van anti blafbanden.

Advies dierenarts
Anti blafbanden blijken succesvol

Blafverbod in Culemborg

 

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »