Trainingshalsbanden - Trainingsband voor honden vanaf €24,95

Trainingshalsbanden. Werkt het echt?

Hondenscholen hebben diverse methodes om een hond iets aan te leren of juist af te leren, echter uit ervaring weten wij dat deze methodes niet bij iedere hond werken. Als conventionele methodes niet blijken te werken dan kan een trainingsband een uitkomst bieden. Er zijn tevens hondenscholen die zelf ook trainen met een trainingshalsband.

Trainingshalsbanden krijgt men tegenwoordig in verschillende soorten en maten. Zo zijn er de wel bekende elektronische trainingshalsband oftewel de teletac maar omdat vele deze banden als dieronvriendelijk zien zijn er trainingshalsbanden ontwikkeld die geen statische correctie afgeven maar geluid (ultrasoon), vibratie of spray. Tevens zijn er diverse combinatie trainingshalsbanden waarbij de hond eerst een geluid krijgt als waarschuwingstoon gevolg door bv een vibratie correctie. U kunt zelf bepalen welke correctie u afgeeft.

Met deze trainingshalsbanden kunt u uw hond gewenst gedrag aanleren of ongewenst gedrag afleren; het los laten lopen in bos of park, jagen, commando's aanleren, tegen mensen opspringen, bijten in meubels, poep eten, trekken aan de riem tijdens het wandelen etc.


Waar moet u op letten bij de aanschaf van een trainingshalsband?

De trainingshalsband is niet bedoeld om gedurende lange tijd te gebruiken. Hoewel dit geen kwaad kan, want de banden zijn ongevaarlijk, is het de bedoeling de band te gebruiken om het gedrag te corrigeren. Heeft uw hond zijn gedrag aangepast, dan kunt de band weer afdoen en pas weer gebruiken als het gedrag zich opnieuw voordoet.
Het is aan te raden de trainingshalsband niet langer dan 12 uur per dag te gebruiken, omdat continu gebruik ervoor kan zorgen dat uw hond gewend raakt aan de signalen. Dit maakt de trainingsband minder effectief.

AD Nieuws: Hond elektronisch aanlijnen middels een trainingsband voorkomt boete

Professioneel advies of heeft u een vraag? Stuur ons een mail [email protected]
of neem tijdens werkdagen contact op via de live chat.

Onze conlusie is dat een trainingshalsband zeer efectief kan zijn voor het aan- en afleren van bepaald gedrag van uw hond.

 

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »