Anti blafbanden - anti blafband hond vanaf €9,95

Anti blafbanden. Blaffen afleren.

Een anti blafband corrigeert de hond automatisch bij het blaffen.
Een hond blaft en is heel normaal maar overmatig blaffen kan behoorlijk storend en irritant zijn voor uzelf als uw omgeving. Excessief blaffen kan overlast veroorzaken en dient zo snel mogelijk afgeleerd te worden.
Hondenscholen hebben diverse methodes om het blaffen van een hond te minderen of af te leren echter uit ervaring weten wij dat deze methodes niet bij iedere hond werken. Als conventionele methodes niet blijken te werken dan kunt u het blaffen ook afleren d.m.v. een anti blafband.

Voor kleine honden en voor grote honden.

Anti blafbanden krijgt men tegenwoordig in verschillende soorten en maten. Zo zijn er de wel bekende elektronische anti blafbanden (stroombanden/statische correctie) maar omdat vele deze banden als dieronvriendelijk zien zijn er anti blafbanden ontwikkeld die geen statische correctie afgeven maar geluid (ultrasoon), vibratie/trilling of spray. Tevens zijn er diverse combinatie banden waarbij de hond eerst een geluid krijgt als waarschuwingstoon gevolg door bv een vibratie correctie. De anti blafbanden in ons assortiment reageren op blaffen, janken en huilen. Anti blafbanden werken doorgaans automatisch maar momenteel zijn er ook anti blafbanden/trainingshalsbanden op de markt die zowel automatisch werken maar waarmee u de hond ook met een afstandbediening kan corrigeren op de momenten dat u dat nodig vind, de combinatiebanden. Deze combinatie banden zijn handig wanneer uw hond wel tijden het spelen mag blaffen maar de hond niet mag blaffen als de deurbel gaat. Met deze trainingshalsbanden kunt u tevens ander ongewenst gedrag afleren: tegen mensen opspringen, bijten in meubels, poep eten, trekken aan de riem tijdens het wandelen etc.

Waar moet u op letten bij het aanschaffen?

Bij continu gebruik van een anti blafband raakt uw hond gewend aan de corrigerende signalen en wordt de band minder effectief. Wij raden u daarom aan de anti blafband niet langer dan 12 uur per dag te gebruiken. 

Zodra uw hond dankzij de anti blafband weet wanneer hij niet mag blaffen, kunt u de anti blafband afdoen en af en toe gebruiken voor een herhalingstraining. Is uw hond erg eigenwijs, gebruik de band dan gewoon langere tijd. 

Als u wilt kunt u de anti blafband gebruiken in combinatie met een riem, maar let er wel op dat de riem en anti blafband niet over elkaar heen schuiven. Dat kan onprettig zijn voor uw hond en ervoor zorgen dat de sensoren van de ontvanger niet meer juist aansluiten op de hals. Let u erop dat wanneer u een (spat)watervaste versie koopt u de hond niet kunt laten zwemmen met de band.

Is het gebruik van een anti blafband verboden?

Nee, het gebruik is niet verboden per 1 januari 2017. In het ontwerpbesluit van 1 juni 2016 zijn er wijzigingen aangebracht ten aanzien van het gebruik van voorwerpen om dieren te corrigeren. Hierin staat vermeld dat het gebruik van deze apparaten niet is verboden.

Enkele nieuwsberichten:

Advies dierenarts
Anti blafbanden blijken succesvol
Blafverbod in Culemborg 
Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »